//

У Москві відбувся вечір, присвячений блаженному Івану Павлу II

19 травня в Москві відбувся вечір, присвячений блаженному Івану Павлу II, – «мислителеві, поетові і вчителеві». Організаторами зустрічі, яка проходила у Всеросійській державній бібліотеці іноземної літератури імені Рудоміно, виступили співробітники бібліотеки, а також польське посольство, Польська академія наук і російське Товариство  Івана Павла II.

 

«Відвідати Росію Іван Павло ІІ так і не зміг, але він все одно перебував в Росії – через свої книги» -- сказав радник Посольства Польщі в РФ Петро Марциняк.

 

Саму у видавництві «іноземки» вийшов 15 років тому Катехизм Католицької Церкви, причому в ті часи це було винятковою подією, підкреслила генеральний директор бібліотеки Е. Генієва. У цьому ж видавництві вийшли і ранні поетичні і твори Войтили.


Директор ВДБІЛ поділилася своїми спогадами про особисту аудієнцію у Святійшого Отця, під час якої Папа Войтила проявив особливу увагу до каталогу німецьких книг 16 століття. «Такими публікаціями ви намагаєтеся закінчити війну, а вона все не закінчується», процитувала директор бібліотеки слова Папи.


В числі помітних рис творчості і філософської думки Папи Войтили учасники назвали «величезну пошану до людської особи» і високий інтелектуальний рівень.

 

Джерело: Радіо Ватикан