//

Понад мільйон доларів для Гаїті

Глава Папської Ради Cor Unum, кардинал Роберт Сара, передасть від імені Святішого Отця допомогу для Гаїті: 800 тисяч доларів США на відбудову шкіл і 400 тисяч на відбудову церков. Кардинал прибуває до Гаїті в річницю катастрофічного землетрусу, який спричинив смерть 250 тисяч осіб, а мільйон позбавив даху над головою.

Сьогодні кардинал Сара відвідає м. Леоган і деякі орденські спільноти, котрі провадять освітні справи і представництва служби здоров'я. Завтра главу Папської Ради Cor Unum прийме президент Гаїті, Рене Превала. Після того він відвідає табір для емігрантів в Парк Акра і відправить там Св. Месу.

12 січня кардинал зачитає послання Святішого Отця під час Євхаристії, яка буде відправлена в першу річницю трагічного землетрусу. Також зустрінеться з єпископами, семінаристами духовної семінарії, а також представниками «Карітасу» і міжнародних благодійних організацій.

 

В останній день свого перебування в Гаїті – 13 січня - кардинал Сара відправить Св. Месу в монастирі сестер Дочок Марії, які під час минулорічної катастрофи втратили 15 співсестер, а 12 отримали серйозні поранення.

 

Візит глави Папської Ради Cor Unum має також на меті подякувати всім, хто долучився до величезної роботи допомоги для Гаїті, а також підбадьорити місцеву Церкву, яка зараз відбудовується, і заохотити до нової фази благодійної участі – підтверджує комюніке цієї дикастерії.

За матеріалами EKAI.PL