//

24 травня. Сьогодні – день молитов за Церкву в Китаї

Апостольський нунцій в Росії Архиєпископ Іван Юрковіч нагадав в спеціальному листі, адресованому всім католицьким священнослужителям Росії, що 24 травня – це день молитви за Церкву в Китаї.

 

Ця дата була встановлена Папою Бенедиктом XVI в  «Посланні Святійшого Отця Бенедикта XVI до єпископів, пресвітерів, богопосвячених осіб і до вірних мирян Католицької Церкви в Китайській Народній Республіці», яке було опубліковано 30 червня 2007 г.

 

Як пояснює Єпископ Риму, 24 травня – це день «присвячений літургійній пам'яті Пресвятої Богородиці Марії, Допомоги Християн, яку почитали з такою відданістю в богородичному святилищі Шешана в Шанхаї».
«В майбутньому цей день може стати приводом для католиків всього світу з'єднатися в молитві з Церквою в Китаї», – написав тоді Папа.

 

«Я бажаю, щоб ця дата стала для вас Днем молитви за Церкву в Китаї», – пояснив він китайським католикам.
«Я закликаю вас відзначати його, відновлюючи вашу спільність віри в Господа Нашого Ісуса і в вірності Папі, молячись, щоб єдність між вами була усе більш глибокою і видимою».

 

Нині молитва за китайських християн потрібна, як ніколи, зважаючи на важке становище віруючих в цій країні, які піддаються постійному тиску з боку авторитарного атеїстичного режиму. До «інтенсивної молитви» за Церкву в Китаї закликав і Папа Бенедикт XVI на загальній аудієнції 18 травня ц.р.

 

Віддання Китаю під опіку Марії (Іван Павло ІІ)

 

О Маріє, Мати Божа і наша Мати, з синівською любов’ю жертвуємо Твоєму Найчистішому Серцю наші здатності, слова, вчинки, все те, чим ми є і що маємо, а також все наше життя.

 

Благаємо Тебе, Мати священиків, монахинь, катехитів, щоб вони горливо і витривало звіщали Святе Євангеліє і поширювали Божу Церкву на території всього Китаю. Благаємо Тебе, Мати християн, щоб Твої діти неустанно здійснювали поступ в практикуванні чеснот. Благаємо Тебе, Мати, також за невіруючих, щоб вони вийшли з темноти помилок і дійшли до світла віри. Благаємо Тебе, змилуйся над народом Китаю, який теж відкуплений Кров’ю Твого Сина.

 

О, Маріє! За Твоїм материнським заступництвом нехай всіх навернуться до Найсвятішого Серця Ісуса і осягнуть джерело чеснот і життя, і створять в Церкві одну вівчарню на чолі з одним Пастирем.

 

Допомого християн, молись за нас!
Мати Божої Ласки, молись за нас!
Царице Китаю, молись за нас!  

 

За матеріалами: Сибирская католическая газета