//

Папа Бенедикт XVI здійснив перший дзвінок в космос (відео)

Папа Римський Бенедикт XVI провів бесіду з космонавтами, що перебувають на Міжнародній космічній станції. Розмова стала першим в історії сеансом зв'язку між понтифіком і космічним об'єктом.


Папа Римський зазначив, що захоплюється хоробрістю і дисциплінованістю космонавтів. Також він побажав дружині космонавта Марка Келлі Габріель Гіффордс якнайшвидшого одужання, зазначає портал Space.com. Гіффордс пережила замах в січні 2011 року. Келлі подякував релігійному лідеру всіх католиків світу за побажання.


Також Бенедикт XVI поцікавився у космонавтів їхніми враженнями від вигляду Землі з космосу і приніс співчуття італійцеві Паоло Несполі, мати якого померла, поки він перебував на МКС.


В даний час на МКС знаходяться 12 космонавтів. Шестеро з них, в тому числі і Марк Келлі, входять до складу екіпажу шаттла "Індевор". Політ шаттла стане останнім - в NASA раніше ухвалили рішення про згортання програми космічних човників – повідомляє ТСН.


Як зазначив у інтерв’ю для CNA ватиканський астроном брат Гай Консольмано, ТІ, звернення Папи до Міжнародної космічної станції мало на меті нагадати людству про астронавтів та про Богом дану цікавість, яка спонукає людей до дослідження.


«Астронавти не є роботами, які просто збирають інформацію; вони є такими ж людьми як і ми. А ми покликані вивчати всесвіт, досліджувати нові та цікаві місця, особливо через наше людське прагнення пізнавати і насолоджуватися створінням».


За матеріалами ТСН та CNA

Пропонуємо до Вашої уваги відео італійського телеканалу CTV, який транслював звернення Папи до космонавтів.