//

Святість Івана Павла ІІ потвердив Бог чудом сонця?

У шквалі негативу, який останніми тижнями звалився на наші голови, події минулого тижня все ж таки викликають позитивні очікування. Майже під сам кінець тижня світ облетіло відео з Фатіми – Марійської святині, де 1917 року сталося кілька об’явлень Богородиці, які Католицька Церква визнала автентичними. «Понад 250 тис. осіб, що прибули в п'ятницю до Фатіми на подячні урочистості за беатифікацію Івана Павла II, могли побачити нещоденне явище: сонце, оточене різнокольоровими кругами. Багато паломників пояснювали цей феномен як диво Івана Павла II.» Так Небо підтвердило святість свого обранця – Папи Івана Павла ІІ. Тому ще ницішими і ще диявольськішими виглядають нападки релігійних маргіналів на особу Івана Павла ІІ, особливо смішними у свої злобі здаються послання догналівської секти.


Та нехай там, що було, те було, і навіть попри біснування сектантів кількість християн у світі зростає. Щодня кількість католиків збільшується на 31 тисячу осіб. І зараз у світі 2,3 мільярди християн. З яких понад  1160 млн. католиків, протестантів – 426 млн., а православних – 171 млн., 87 млн. – англікан, 378 млн. осіб – приналежать до різних неопротестантських течій та 35 млн. – до різних маргінальних сект. І це попри те, що християни є найпереслідуванішою релігійною групою. Щодня 270 християн віддають своє життя як свідчення за Христа. Адже переслідування не вщухають ні в ісламських, ні в комуністичних країнах.


Позитивною тенденцією є те, що в США католицька періодика і книговидавництво, які, як виглядало, були приречені на вимирання, сьогодні переживають ренесанс завдяки електронним книгам. Бум у продажу католицьких книг також переживає Італія. Ще ліпшу звістку отримав католицький світ у царині боротьби з вбивством ненароджених дітей – абортами. Так у Італії від 1981 року кількість абортів зменшилась на 50 відсотків. В Україні так само спостерігається позитивна тенденція до зниження кількості абортів. Так 2005 року в Україні було зареєстровано 350 тис. абортів, а у 2010 – 200 тис. Цікаво зазначити, що понад 50 відсотків українців вважають церковний шлюб нормою.


  Такі тенденції, зокрема в нас, в Україні, не можуть не тішити. Можливо, помаленьку, але впевнено за допомогою християнства і його цінностей Україна видряпається з ями, в яку її запроторив комуністичний тоталітаризм.

 

о.Орест-Дмитро Вільчинський