//

Вахтанг Кіпіані розповість в УКУ як історику стати журналістом

14 травня у Львові на Дні відкритих дверей магістерських програм УКУ головний редактор проекту «Історична правда» Вахтанг Кіпіані проведе відкритий майстер-клас «Як історику стати журналістом».

 

«У ХХІ століття класична журналістська освіта уже не є перепусткою у журналістику, – розповідає Вахтанг Кіпіані. – Зараз все більше представників інших професій ідуть в журналістику, і досягають великих успіхів. Тому в УКУ я розповім, як будучи не професіоналом зробити кар’єру журналіста: що читати, про що треба забути, куди дивитися, за ким стежити тощо».

 

14 травня в УКУ презентуватимуть магістерські програми з історії, богослов’я та журналістики.

 

«З вересня 2011 року наша програма буде поєднана з програмою Варшавського університету, – розповідає професор УКУ, історик Ярослав Грицак. – І тому випускники зможуть одержати два дипломи – Українського католицького та Варшавського університетів. Після трьох семестрів студенти магістерської історичної програми в УКУ навчатимуться півроку у Варшаві».

 

На магістерській програмі з історії викладають провідні українські та іноземні професори: «Я не маю ілюзії, що всі хто закінчить історичну програму стануть істориками. Але досвід показує що ті, хто мають історичну освіту, дають собі раду зі всім. Вони стають політиками, журналістами, топ-менеджерами тощо. Молодим науковцям треба мати зовнішні зв’язки, але фахівець повинен орієнтуватися у світі та знати мови, і наша програма сприяє цьому».

 

Також цього року в УКУ стартує магістерська програма з журналістики. «Практична підготовка магістрів буде спрямована на підготовку універсального журналіста. Упродовж навчання кожен студент матиме змогу отримати ґрунтовні теоретичні та практичні знання з теле-, радіо-, Інтернет- та газетно-журнальної журналістики. Телерадіостудія та newsroom, обладнані в УКУ, не мають аналогів у Західній Україні», – розповів керівник магістерської програми з журналістики УКУ Ігор Балинський.

 

Навчальний процес на магістерській програмі з журналістики в УКУ забезпечуватимуть викладачі-науковці та журналісти-практики зі Львова, Києва, Харкова, Варшави, Праги, Лондона, Нью-Йорку.

 

Магістерська програма з богослов’я є унікальною та єдиною в Україні. «З 2011 року богослов’я стало окремим напрямом, за яким можна готувати бакалаврів з богослов’я, – розповідає декан Філософсько-богословського факультету УКУ Ігор Бойко. – Це дає нам можливість найближчим часом розвивати окремі дисципліни у підготовці магістрів, зокрема моральне, догматичне, патристичне богослов’я, канонічне право тощо».

 

Прес-служба УКУ