//

Як військові святкують Різдво Божого Сина

6 січня у надвечір’я Різдва вже впродовж багатьох років у військових частинах Львова та області відбуваються Спільні Просфори. Цього річ у цих святкових заходах взяло участь понад 300 військовослужбовців ЗахОК, де разом із ними споживали різдвяні страви та колядували військові капелани о. Тарас Михальчук та бр. Мирон Горбовий.

 

В Академії сухопутних військ Свята вечеря розпочалась о 19:00, до солдат із вітальним словом звернулися представники керівництва Академії та о. Андрій Хомишин. Тішили своїх побратимів гарним різдвяним дійством солдати, які підготували вертеп, під час якого лунали чудові колядки, а глядачі мали змогу у такий театралізований спосіб ближче пережити містерію Різдва.

 

Опівночі у Центрі забезпечення навчального процесу Академії сухопутних військ, що у с. Старичі розпочалась Святкова Божественна Різдвяна Літургія, на якій чисельно були присутні солдати. Значна частина приступила до Святих Тайн Покаяння та Євхаристії. Для усіх них святкування Різдва у війську буде незабутньою подією у їхньому житті. І приємно є те, що святкували вони це величне свято в покаянні та з молитвою.

7 січня, у сам празник Різдва Христового, величні різдвяні співи продовжували лунати у військових з’єднаннях. У військовій частині, що вул. Городоцькій у Львові у каплиці Св. Володимира о. Тарас Михальчук відслужив Божественну Літургію, а в Академії сухопутних військ разом із багатьма прихожанами храму Святого Архистратига Михаїла прославляв Різдво Христа о. Андрій Хомишин.

 

По закінченні Літургії перед святковою громадою вірних із колядою та віншуваннями виступили діточки, вихованці дитячого будинку, котрий знаходиться під опікою Сестер Пресвятої Родини. Приїхали малі колядники із м. Бібрки, Львівської обл. Після виступу старший офіцер відділу з виховної роботи підполковник Грицевич Тарас Любомирович провів малечі екскурсію Академією.

 

 

 

 

Джерело: www.kapelanstvo.com.ua