//

У Бангладеш мусульманські переселенці спалюють неісламські села

Десятки жителів були вигнані з села Рагіпара в гірському районі Рангаматі в єпархії Чіттагонг. Корінні жителі цього району: буддисти, християни, індуїсти, — стали жертвами насильства з боку мусульман-переселенців, передає Fides.
Більше 300  мусульман заявили про намір проживати на захоплених ними землях і займатися там сільським господарством. Поселенці були підтримані місцевою поліцією, яка фактично узаконила насильницькі акти захоплення земель.

Подібні напади на племінні анклави і приватні землі за останні місяці також були зафіксовані в районі Гулішахалі. Мусульманські переселенці як привід до захоплення земель використовують вигадку про смерть якогось свого товариша Алі Сабера, за якого вони нібито зобов'язані помститися.


За свідченням очевидця, мусульманські переселенці підпалили будинки і магазини місцевих жителів з числа немусульманських етнічних груп з метою привласнення їх сільськогосподарських угідь. В більшості випадків це їм вдається завдяки чисельній  перевазі, застосування віроломних і жорстоких методів вигнання населення і відсутності будь-якої підтримки з боку влади релігійним і національним меншинам країни.

Джерело: www.sedmitza.ru