//

У м. Фрайбурзі молилися за жертв Чорнобильської катастрофи

У м. Фрайбурзі, відбулось поминальне екуменічне богослуження з нагоди 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи. За участю різних релігійних конфесій: римо-католицької, Української греко-католицької церков та інших різних протестантських конфесій і членів японської спільноти в катедральному соборі, Münster, фрайбурґської архидієцезії, помянули померлих, які загинули внаслідок цієї трагедії. Приблизно 700 осіб взяли участь в цьому богослуженні. Українські діти несли свічки, які були поставлені перед іконою Воскреслого Ісуса Христа, яка була принесена від української парафії св. Йосафата і поставлена біля центрального престола в соборі.

 

Була відслужена панахида, яку співали парафіяни української парафії. Від римо-католицької сторони звернувся з вітальним словом декан. Декан євангелистської церкви сказав проповідь.

 

На закінчення богослуження, о. Петро Свідрун, Адміністратор парафії св. Йосафата з осідком у м. Фрайбурґ, звернувся з подячним словом, а також висловив солідарність з японським народом, який в ці дні переживає страшне лихо.

 

Від імені генерального консула України в Мюнхені, Юрія Ярмілка, о. П. Свідрун подякував усім організаторам цього поминального богослуження, а також за допомогу, яку отримали потерпілі в Україні від ФРН.

 


Повідомив о. Петро Свідрун

Джерело: www.ugcc.org.ua