//

«Беатифікація на конклаві»

 «Безліч кардиналів» підписали петицію, звернену до майбутнього Папи, який ще не був вибраний, закликаючи його скасувати звичайний п'ятирічний термін очікування для початку процесу беатифікації Папи Войтили. Саме так і поступив згодом Бенедикт XVI, задовольнивши формальне прохання, подане тодішнім вікарієм Риму кардиналом Камілло Руїні і відкривши процес через місяць після смерті свого попередника.


«На початку конклаву мені був вручений лист, підписаний великою кількістю кардиналів, які приєдналися до прохання народу, щоб процес канонізації Івана Павла II був початий негайно», – передає слова кардинала Руїні італійська газета La Stampa в опублікованій в понеділок статті. «Лист був переданий мені, оскільки кардинали ще не знали, хто буде вибраний на конклаві; але я пам'ятаю, яке враження справили слова тоді ще кардинала Ратцінгера, виголошені ним в проповіді на похороні Папи, коли, вказавши на вікно Апостольського палацу, в якому Папа з'являвся кожну неділю впродовж двадцяти семи років, він сказав, що Іван Павло II дивиться на нас з небесного вікна і вже молиться за нас».


Кардинал Руїні також розповів про свої власні відчуття, які він пережив, дивлячись на  безліч людей, як вишиковувалися в чергу на площі св. Петра, щоб попрощатися з Папою, а потім, 8 квітня 2005 року, просили, щоб Кароль Войтила був оголошений «святим негайно». «Я розумію, наскільки загальним і глибоким було це відчуття народу: для них Папа вже був святим». Саме з цього народного визнання і почалася дорога, яка незабаром звела Івана Павла II до слави вівтаря.

 

Джерело: sibcatholic.ru