//

Зніми хрест, бо втратиш роботу

За розміщення хреста на панелі приборів своєї вантажівки жителеві північно-англійського міста Вейкфілд грозить дисциплінарне звільнення.

 

64-річний Колін Еткінсон працює на фірму WDH вже 15 років.  Його керівництво стверджує, що 20-ти сантиметровий великодній хрестик з переплетених пальмових листків може ображати почуття інших, хоч одночасно стверджує, що не забороняє носіння релігійних символів на роботі.

 

Еткінсон, який належить до протестантської громади, стверджує, що хоч йому доводилось працювати у вугільних копальнях і служити в армії Північної Ірландії, ще ніколи не доводилось переживати такого стресу, як тепер. «Трактування християн в цій країні стає диявольським.  Це політкоректність, піднесена до границь можливого» - каже власник вантажівки і обіцяє, що боротиметься за свої права і віру, навіть якби це мало коштувати йому втрати праці.

 

Уперше Еткінсону порадили сховати хрест рік тому.  Цю вимогу декілька разів повторювали пояснюючи, що хрест на вантажівці фірми може справити враження, що  WDH є християнською організацією.

 

За матеріалами: wiara.pl