//

Глава УГКЦ привітав учасників Першого відкритого європейського фестивалю-конкурсу духовної пісні «Я там, де є благословення»

«Коли людина співає духовну пісню, це щось більше ніж концерт, – це молитва, яка передає найінтимніші почуття людини, її ставлення до Бога і ближнього. І якщо пісня вважається душею українського народу, то особливо нею є духовна пісня, адже вона заразом виражає і формує нашу душу».

 

Про це Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав написав у вітальному листі до учасників Першого відкритого європейського фестивалю-конкурсу духовної пісні «Я там, де є благословення», який 16 - 17 квітня відбувався у м. Тернополі.

 

«У день, коли Свята Церква молитовно спогадує урочистий вхід Спасителя до міста Єрусалима, нехай через духовний спів зійде на ваше місто Божа благодать і милість! Нехай Всемилостивий Господь прийме молитву ваших уст і сердець, нехай зішле на вас свої щедрі благодаті та благословить вас миром, радістю і любов’ю!», – йдеться у посланні Першоієрарха Церкви.

 

Як зазначив Блаженніший Святослав, разом із виконавцями, які прибули до Тернополя з різних куточків України, у Фестивалі беруть участь представники інших країн і народів. «Їхня участь є виявом спільних цінностей, які впродовж багатьох століть формували і продовжують формувати духовні основи єдиної європейської родини. І коли нині лунають заклики повернути Європі її душу, то, поза всяким сумнівом, це найлегше зробити через належну увагу до християнських коренів нашого континенту, що виражаються також у пісенній творчості», – наголосив Глава УГКЦ.

 

На завершення вітального послання Блаженніший Святослав від щирого серця привітав і благословив всіх учасників Фестивалю та подякував його організаторам, зокрема Тернопільській міській раді, за цю цінну культурно-духовну ініціативу.

 

Перший відкритий європейський фестиваль-конкурс духовної пісні «Я там, де є благословення» відбувся 16-17 квітня у Тернополі. Учасники дводенного Фестивалю виступали на усіх відкритих майданчиках міста - у парках, на майданах, літніх сценах і просто на вулицях Тернополя, а також у залах обласної філармонії та Палацу культури "Березіль", де відбувалася конкурсна програма. Загалом у пісенному святі взяло участь біля 900 хорових колективів, ансамблів та окремих виконавців із України, Грузії та Польщі, а також колективи церков усіх конфесій Тернополя. Окрім пісенної програми, у рамках фестивалю діяли виставки сакрального мистецтва і макетів дерев’яних церков, відбулася слайд-шоу-програма "Цілющі ікони України", працювали майстер-класи писанкарства, виставка-ярмарок церковної атрибутики, писанок, ікон та духовної літератури.

 

Департамент інформації УГКЦ