//

Програма богослужінь Святішого Отця на Страсний Тиждень та Пасхальне Тридення

У Ватиканському прес-центрі оприлюднено детальну програму богослужінь Страсного Тижня та Пасхального Тридення, які очолить Святіший Отець Бенедикт XVI.

 

Цей цикл відправ розпочнеться в неділю, 17 квітня 2011 р., коли о. 9:30 місцевого часу з нагоди Квітної Неділі Папа поблагословить пальмові та оливкові галузки, а після процесійного ходу, очолить Службу Божу Господніх Страстей. Цього дня на місцевому рівні відзначатиметься Всесвітній День Молоді, тема якого – «Вкорінені та збудовані на Христі, міцні у вірі».

 

21 квітня, о 9:30 місцевого часу, Єпископ Риму очолить Службу Божу з чином освячення Мира у базиліці Святого Петра, на яку зберуться кардинали, єписокопи та священики, присутні у Римі, щоб засвідчити тісну єдність між Пастирем вселенської Церкви та його співбратами у священстві. Того ж дня, о 17:30 місцевого часу, Службою «На Господній Вечері» у Папській латеранській базиліці святого Івана, яка є катедрою Римської дієцезії, Бенедикт XVI розпочне Пасхальне Тридення. Під час богослуження Папа звершить обряд обмивання ніг 12-ох священиків. Буде також проведено збірку, призначену для допомоги постраждалим внаслідок землетрусу та цунамі в Японії.

 

У Велику П’ятницю, 22 квітня, о 17:00 місцевого часу, Святіший Отець очолить богослуження «Страстей Господніх», що складається з Літургії Слова, Адорації святого хреста та обряду Святого Причастя. А о 21:15 очолить «Хресну дорогу» в Римському Колізеї, після якої виголосить проповідь та уділить вірним своє благословення. Ця молитовна зустріч буде транслюватися у прямому ефірі деякими українськими телеканалами.

 

В суботу, 23 квітня, о 21:00 місцевого часу, обрядом благословення пасхальної свічки в базиліці Святого Петра Бенедикт XVI розпочне богослуження Пасхального Чування, під час якого уділить Святу Тайну Хрищення декільком катехуменам.

 

У Неділю Пасхи, 24 квітня, о 10:15 місцевого часу, Вселенський Архиєрей очолить Великодню Службу Божу на площі Святого Петра у Ватикані, а опівдні – звернеться з традиційним посланням «Urbi et Orbi» (Місту Риму та світові) та уділить урочисте благословення. Богослуження цього дня також будуть транслюватися деякими українськими телеканалами.

 

Джерело: Радіо Ватикан