//

Духовне пробудження в Японії після катастрофи

Нещодавні землетрус, цунамі та ядерна катастрофа в Японії приводять до духовної онови в цій країні – вважає місіонер о. Олмс Мілані, що проживає в Токіо. Про це він розповів для агенції Fides.


Він розповів, якою зараз є ситуація в Японії: «Очевидним є повернення до молитви і духовних цінностей, в суспільстві, яке зазвичай вважалось матеріалістичним і зосередженим на виробництві та прибутку».


Відповідно до опитувань, 86% японців не вірять ні в що, але «катастрофа, яка вдарила по цій країні, пробудила свідомості, а також духовні потреби і цінності. Люди зупиняються біля храмів і моляться за волонтерів та жертв цунамі. В наших католицьких храмах також є наплив не-католиків, котрі зупиняються тут, щоб помолитись» - розповідає о. Олмс.


«Такі цінності як братерство і солідарність повертаються в суспільство, в якому панував перебільшений індивідуалізм. Саме тому існує переконання, що ця трагедія матиме глибокий вплив на майбутнє японського суспільства. Японці будуть більш відкритими і співчутливі до інших, і навіть до чужинців» - зазначив о. Олмс Мілані.


За матеріалами Fides