//

Офіційна делегація Англіканської Церкви відвідує Україну

11 квітня 2011 року, делегація Англіканської Церкви, яка перебуває в Україні з офіційним візитом, на чолі з єпископом Вакефілду (Wakefield) Стефаном Платтоном (Stephen George Platten) відвідала Патріархію УГКЦ-де відбулась зустріч з Блаженнішим-емеритом Любомиром (Гузаром).

 

У поїздці єпископа Англіканської Церкви супроводжують двоє каноніків Англіканської Церкви, о. Джонатан Гудалл, екуменічний Секретар Примаса Англіканської Церкви архієпископа Кентерберійського та о. Хью Вибрю (Hugh Wybrew), багатолітній учасник Англікансько-Православного Діалогу. Делегацію супроводжував Єпископ Малхаз Сонгулашвілі, лідер Євангельської баптистської церкви Грузії. На зустрічі також був присутнім о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами.

 

У ході розмови були обговорені актуальні питання життя християнського світу на сьогоднішній день. Говорячи про сучасну ситуацію в Україні, Блаженніший Любомир наголосив, «що основним завданням для Церков, а особливо для Церков Київської традиції має бути бажання єдності серед народу». Також учасники зустрічі торкнулись питання майбутнього християнської Європи та можливу співпрацю між Церквами, особливо у соціальній та моральній сферах суспільства.

 

Гості з Англіканської Церкви звернули увагу, що їхнє суспільство стає все більше секуляризоване. Особливо серед молодих людей, які є матеріально забезпеченими, з’являються сумніви, «для чого нам віра у Бога, якщо усе що нам потрібно, ми вже маємо».

 

На завершення гості з Англії подякували Блаженнішому Любомиру за теплий прийом і можливість поглибити свої знання щодо співпраці між Церквами в Україні.

 

Насамкінець, сторони обмінялися пам’ятними подарунками та привітаннями із наступаючим святом Воскресіння Христового.

 

Джерело: www.ecumenism.com.ua