//

США: єпископи докоряють Обамі за Афганістан та просять втрутитися у ситуацію в Пакистані

Американські єпископи з заклопотаністю стежать за подіями в Афганістані та Пакистані. Представник єпископату США, єпископ Ховард Джеймс Хаббард відправив у цій справі листа до Томаса Донілона, радника президента з національної безпеки. Він застеріг Білий дім від того, щоб занадто швидко залишати Афганістан. Акції виведення коаліційних сил мають супроводжуватися побудовою громадянського суспільства, - сказав єпископ Хаббард. Він наголосив, що ситуація в Пакистані залишає бажати кращого.

 

Єпископат стурбований зростанням нетерпимості щодо релігійних меншин, про що свідчить варварське вбивство Шахбаза Бхатті, єдиного християнина в пакистанському уряді. Він помер, нагадаємо, за те, що добивався звільнення Aсії Бібі, пакистанської християнки, що була засуджена до смертної кари за захист своєї віри, який, на думку суду, образив Мухаммеда.

 

Зазначимо, що стан Aсії Бібі продовжує погіршуватися. Унаслідок бруду у в'язниці, вона недавно захворіла на невідому хворобу. Організації з прав людини добиваються візиту лікарів. Попри хворобу пакистанська християнка не перестала постити у Великий Піст. Як повідомили місцеві джерела, вона також провадить інтенсивне молитовне життя і все ще сподівається на повернення свободи, хоча шанси стають щоразу меншими. Її екзекуції вимагають не лише ісламські екстремісти, але й угруповування, що раніше вважалися поміркованими.

 

За матеріалами Radio Watykańskie