//

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав із пастирським візитом перебуває в Аргентині

8 квітня, о 7.30 за місцевим часом, до Буенос-Айресу з пастирським візитом прибув Блаженніший Святослав (Шевчук). В аеропорту Есейса його вітали: Єпископ-емерит Аргентинської єпархії Покрова Пресвятої Богородиці Владика Михаїл (Микицей), Посол України в Аргентинській республіці п. Олександр Тараненко, Адміністратор єпархії Покрова Пресвятої Богородиці о. Луїз Глинка, єпархіальні священики, монашество, семінаристи, представники державних і культурно-просвітницьких організацій та миряни.

 

У суботу, 9 квітня, о 18.00 в Катедральному храмі Покрова Пресвятої Богородиці м. Буенос-Айрес Глава УГКЦ очолить Молебень до Пресвятої Богородиці, опісля відбудеться зустріч-конференція Блаженнішого Святослава з вірними єпархії, а відтак – спільна трапеза.

 

У неділю, 10 квітня, відбудеться єпархіальна проща вірних Греко-Католицької Церкви в Аргентині до відпустового місця Матері Божої Люханської (місто Люхан, провінція Буенос-Айрес). Об 11.00 в базиліці Матері Божої Люханської розпочнеться урочиста Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав у співслужінні з усім духовенством, монашеством та вірними греко-католицького обряду в Аргентині. А відтак, всі присутні молитимуться подячний Молебень до Пресвятої Богородиці в крипті базиліки Матері Божої Люханської з нагоди 50-річчя від дня освячення наріжного каменя катедри Покрова Пресвятої Богородиці м. Буенос-Айрес.

 

Відліт Блаженнішого Святослава з Аргентини запланований на 14 квітня.

 

Упродовж усіх днів перебування Блаженнішого Святослава в Аргентині його супроводжуватиме Адміністратор єпархії Покрова Пресвятої Богородиці о. Луїз Глинка. Слід додати, що згідно з Кодексом канонів Східних Церков (кан. 221) Колегія єпархіальних радників 30 березня 2011 року більшістю голосів обрала о. Луїза Глинку Адміністратором для єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині.

 

«Я пускаюся в дорогу, щоби відвідати найбільш віддалену єпархію нашої Церкви – Єпархію Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині. Цієї неділі, величавою прощею до Папської базиліки у місті Люхан, куди приїдуть тисячі українських прочан, ми будемо святкувати 50-ліття приїзду першого українського єпископа до Аргентини. Тому прошу вас за мене молитися, зі мною подорожувати, і будьте певні, що там, для тих наших братів і сестер, з берегів Дніпра буде звучати ваш християнських привіт», – сказав Блаженніший Святослав про свій перший архипастирський візит до Аргентини.

 

Департамент інформації УГКЦ