//

Уругвайські єпископи проти абортів

"Ніколи не можна схвалювати аборт, тому що він руйнує життя невинної людини", – читаємо про це в повідомленні єпископату Уругваю. Це була відповідь на чергову законодавчу спробу узаконення абортів. Попередню заветував президент Табаре Васкес 2008 року, проте його наступник Хосе Мухіка, підтримує проект, в якому за певних обставин передбачено можливість аборту  до 12-го тижня вагітності.

 

Уругвайський єпископи вказують на дивну завзятість, з якою у їхній країні намагаються легалізувати цю «пропозицію культури смерті». «Смерті когось найслабшого, невинного, є не тільки знищенням життя, але й ударом по цілому поколінні. Парадоксально, що під час демографічної зими, коли йдеться про необхідність збільшувати населення , навіть шляхом залучення громадян інших країн, держава дає зелене світло законам, покликаним знищити наш народ», – йдеться в посланні єпископату.


Уругвайські єпископи звернулися в цій ситуації до совісті та здорового глузду громадян, щоб шукали розв’язання для ситуацій, які називають небажаною вагітністю, щоб навіть у таких випадках зберегти життя.

 

За матеріалами Radio Watykańskie