//

Незвичний Папа: попиває Фанту, дивиться телевізор і грає на фортепіано

Він відпочиває, граючи на фортепіано, і любить попивати «улюблений напій» - Orange Fanta. Новини дивиться на широкому плоскому екрані, який виглядає трохи дивно посеред старомодних папських апартаментів.


Це кілька цікавих деталей з приватного життя Папи Бенедикта XVI, які показано у новому документальному фільмі під назвою «Секретний доступ: Ватикан» (Secret Access:The Vatican), знятий каналом History. Святіший Отець дозволив телевізійникам зняти сюжет про те, як він проводить свій день.

Папа любить грати на фортепіано у вільний час, але напружений графік рідко коли це дозволяє. Час від часу з апартаментів Бенедикта XVI лунають твори Шуберта.

Їжу для Папи готують  два особистих кухарі. Часто під час обіду він приймає кардиналів. Кардинал Джон Патрік Фолі, котрий часто обідає з Папою, розповідає: «Під час обіду атмосфера завжди дуже спокійна. Спочатку Папа благословляє їжу, а тоді всі сідають і передають по колу страви, які є простими, але дуже смачними.» Улюбленим напитком Папи є Фанта.

Канал History був першим, кому вдалося зняти кадри з особистого життя Папи Бенедикта XVI. Так само вперше допустили телевізійників до приватної каплиці Папи і дозволили зафільмувати ранкову Літургію.

Під час відпочинку Папа любить подивитися теленовини.

Понтифік відпочиває в кріслі в своїх апартаментах, які складаються з 10 кімнат.

Особистий секретар Георг Генсвайн подає документи на підпис.

Журналістам також вдалося супроводжувати Папу під час міжнародного перельоту чартерним рейсом.

Літак з Папою на борту супроводжують два винищувачі 747.


Під час програми глядачів також запрошують до катакомб, секретного архіву Ватикану, підземного цвинтаря та банку Ватикану.

88-хвилинну програму англійською мовою можна переглянути за посиланням http://www.vidxden.com/ytu1ngb298o9/history.channel.secret.access.the.vatican.720p.hdtv.x264-diverge.flv.html

 

За матеріалами Daily Mail UK