//

Вийшла нова книжка про о. Піо

Після розслідування справи проти отця Піо, італійський журналіст Стефано Кампанелла видав нову книжку «Oboedientia et pax» (Послух і мир), в якій пропонує нові ключі до розуміння стосунків між папою Іваном ХХІІІ та святим стигматиком.


В інтерв’ю для Rome Reports автор розповідає: «Насправді все не було настільки конфліктно, як про це писали раніше. В багатьох питаннях вони були однодумцями. В книжці можна побачити, що в них було багато спільного: обоє були священиками, і тішилися тим; вони були рукопокладені в один день – 10 серпня, і обоє відправляли Літургію, усвідомлюючи, що відновлюють жертву Христа».


Пан Кампанелла писав свою книгу на основі дослідження неопублікованих раніше документів із справи беатифікації святого капуцина. З них він прийшов до висновку, що Івана ХХІІІ неправильно інформували на рахунок отця Піо. В книжці він вказує імена тих, хто є відповідальний за наклепи і звинувачення проти святого стигматика.


«До Ватикану дійшла погано перевірена інформація про монаха, і тому в папи створилася негативна думка та упередження стосовно отця Піо. Однак вона кардинально помінялася після того, як Архиєпископ Манфредонії все розставив на місця» - розповідає автор.


Книжка з підзаголовком «Правдива історія про неправдиве обвинувачення» розповідає про те, що хоча на початку Іван ХХІІІ був у певній опозиції до отця Піо і далекий до надзвичайних подій його життя, та в кінці кінців він закликав залишити капуцина в спокої, коли побачив, що більшість звинувачень були неправдивими.


За матеріалами Rome Reports