//

Блаженніший Святослав висловив вірним Сиро-Малабарської Церкви свої співчуття з приводу смерті їх Предстоятеля

1 квітня 2011 року помер Варкей кардинал Вітаятил, Верховний Архиєпископ Сиро-Малабарської Церкви Індії. З цього приводу, від імені Синоду Єпископів УГКЦ та усіх вірних, свої співчуття вірним Сиро-Малабарської Церкви висловив Блаженніший Святослав. Лист-співчуття адресовано Владиці Боско Пуфуру, Адміністратору Сиро-Малабарської Церкви.

 

«З глибоким сумом я дізнався, що наш дорогий брат Варкей кардинал Вітаятил, Верховний Архиєпископ Сиро-Малабарської Церкви, спочив у Господі. Я хочу висловити Вашому Преосвященству та членам Архиєрейського Синоду Сиро-Малабарської Церкви наші найглибші співчуття і нашу підтримку. Нехай пам’ять про кардинала Варкея буде вічною і Господь оселить його душу, де усі праведні спочивають.

 

Від імені Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви хочу запевнити вас, що ми об’єднаємо наші молитви з нашими братами і сестрами Сиро-Малабарської Церкви, які сумують через втрату свого духовного батька.

 

Я також хочу запевнити Ваше Преосвященство про мою молитву за Вас, коли Ви провадитимете Вашу Церкву аж до часу, коли Синод обере наступника кардинала Вітаятила», – написав Блаженніший Святослав.

 

Пригадуємо, що Варкей кардинал Вітаятил надіслав своє привітання Главі УГКЦ з нагоди його інтронізації: «Я подаю Вам руку і складаю молитви, щоб Всемогутній Бог дарував Вам і Вашій пастві рясні благословення, аби під Вашим керівництвом Українська Церква змогла процвітати до великих висот слави у свідоцтві послання Христа. Я запевняю Вас про мою гарячу молитву і духовну підтримку під час церемонії інтронізації», – писав спочилий Предстоятель Сиро-Малабарської Церкви.

 


Департамент інформації УГКЦ

 

Сиро-Малабарська Церква