//

Вітання з нагоди сходження на престол продовжують надходити новому Главі УГКЦ від ієрархів Католицьких Церков

Львівський Римсько-Католицький Митрополит і Архиєпископ Мечислав Мокшицький привітав Блаженішого Святослава «з прийняттям обов’язку та відповідальності» за керування Греко-Католицькою Церквою.

 

З надією на добру співпрацю, взаєморозуміння у справі проголошення світу Царства Небесного, на славу й честь Божого Імені очільник українських римо-католиків бажає Главі УГКЦ, «щоб Господні благодаті опромінювали та проникали Вас й ваше служіння Богові; кріпили, зміцнювали, привертали молодість та весну душі у вірних», - пише Архієпископ Львівський із запевненнями у молитві.

 

Від Польської Єпископської Конференції нового Главу УГКЦ привітав Митрополит Перемишльський Архиєпикоп Йозеф Міхалік. «Прошу прийняти вітання з нагоди повернення Патріаршого осідку Верховного Архиєпископа УГКЦ до Києва, що було здійснено довголітніми стараннями вислуженого Кардинала Любомира Гузара», - пише очільник Польської Єпископсько Конференції.

 

«Попри те, що привітання від нашої Конференції Єпикопів виголосив єпископ Мар’ян Роєк, дозвольте також молитовно запевнити Ваше Блаженство у дарах Божого благословення задля служіння Українській Греко-Католицькій Церкві. Сподіваюся, що це буде час братерської співпраці з Римо-Католицькою Церквою у Польщі», - зазначає Архиєпископ Йозеф Міхалік.

 

Від Конференції Католицьких Єпископів Росії свої зичення Блаженнішому Святославові надіслав Голова Конференції Архієпископ Архієпархії Божої Матері у Москві Митрополит Паоло Пецці: «Бог Вас покликав очолити Церкву, котра, не зважаючи на тяжке минуле, заховала віру і сьогодні переживає відродження», - пише архіпастир російських католиків.

 

«Бажаю Вам, дорогий Владико, Божого благословення у Вашій послузі католикам візантійського обряду. Користаючись з нагоди, прагну виразити свою готовність до співпраці у ділі донесення Євангелія до кожної людини, що є першою метою Церкви», - зазначає у своєму посланні Митрополит Паоло Пецці.

 

Із запевненням своїх молитов від імені Ради при Конференції Єпископів Європи новообраного Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Української Греко-Католицької Церкви привітав Президент Європейської Єпископської Конференції, Примат Угорщини Архієпископ Петер Кардинал Ердо.

 

«Нехай Господь через заступництво Богородиці дарує щедрі небесні ласки для сповнення свого служіння і численні плоди Святого Духа для Церкви, що має древню і достойну традицію», - йдеться у привітанні.

 

Варкей кардинал Вітаятил, Верховний Архиєпископ Сиро-Малабарської Церкви Індії, звернувся до Блаженнішого Святослава як до наступника Його Блаженства кардинала Любомира Гузара: «Я подаю Вам руку і складаю молитви, щоб Всемогутній Бог дарував вам і вашій пастві рясні благословення, аби під Вашим керівництвом Українська Церква змогла процвітати до великих висот слави у свідоцтві послання Христа. Я запевняю Вас у моїй гарячі молитві і духовній підтримці у час церемонії інтронізації», - пише Предстоятель Сиро-Малабарської Церкви.

 

Також з-поміж ієрархів Східних Церков свої привітання Блаженнішому Святославові надіслали Преосвященний Владика Дімітріос Салахас, Апостольський Екзарх для католиків візантійського обряду в Греції та Преосвященний Владка Хрісто Пройков, Апостольський Екзарх для католиків східного обряду у Болгарії.

 

Департамент інформації УГКЦ