//

Кожна беатифікація є пропозицією святості

 


Директор прес-служби Ватикану о. Федеріко Ломбарді вважає, що кожна беатифікація є пропозицією наслідувати святість особи, натхненням для християн для правильного спрямування своїх устремлінь.


У розмові з польськими журналістами речник апостольської столиці сказав також, що беатифікація Івана Павла ІІ не стосуватиметься геополітичних, філософічних чи теологічних аспектів, а ставитиме перед вірними приклад його святості, яка проявлялась у глибокій молитві, звертанні уваги на хворих і терплячих, відвазі  переживання свого життя і терпіння в перспективі віри.


«В розмові про характерні аспекти особистості Івана Павла ІІ в природній спосіб  на думку приходять його життя молитви, його свідчення віри, апостольське заангажування, пасія  в голошенні проповіді Ісуса Христа і Божого Милосердя для всіх людей» - зазначив о.Ломбарді.


У зв’язку з великим зацікавленням урочистостями з нагоди беатифікації Івана Павла ІІ зі сторони журналістів  для преси буде виділено спеціальний зал, а в залі Павла VI будуть приготовані спеціальні місця праці для радіокоментаторів та тележурналістів.

З нагоди беатифікації спеціальні програми для паломників того часу в Римі приготує також Радіо Ватикану.


 


За матеріалами: fronda.pl