//

180 добровольців поїхали до Фукусіми

В Японії зростає стурбованість з приводу рівня радіації в країні. Японський уряд вивчає можливість демонтувати реактори Фукусіми, які постраждала під час недавнього землетрусу, сподіваючись таким чином зупинити викид радіації.


Серед робітників, що ризикують своїм життям у цей момент на японській АЕС, налічується кілька християн. Вони входять в команду з 180 добровольців, що займаються ремонтом атомного реактора.


Єпископ міста Сендай, яке більше за інші постраждало під час землетрусу і цунамі, монс. Мартін Тетсуо Хірага повідомив агентство FIDES, що на території єпархії, в якій знаходиться Фукусіма, ситуація з рівнем радіації до цих пір залишається напруженою. Але робоча команда, розділена на групи по 50 чоловік в кожній, не збирається задаватися. Добровольці керуються солідарністю, турботою про ближнього і самовідданістю.


Єпископ Сендая зазначив, що християнські добровольці ввірили своє життя в руки Бога і попросили всіх віруючих молитися за позитивний результат цієї місії. На їх прохання відразу відгукнулася євангельська спільнота в Сінгапурі, яка днями організувала молитовні чування.

 

Джерело: Радіо Ватикан