//

«Чорнобиль: відлуння кроків через 25 років»

Наближається 25 річниця з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка спричинила найбільшу техногенну катастрофу на планеті і стала національною трагедією нашого народу. Забруднене радіацією довкілля, втрачене здоров'я та життя, зруйновані долі…

 

Пройшло чверть століття. На жаль, належних висновків так і не було зроблено, і українська влада схиляється до подальшого розвитку атомної енергетики.  Але ми не маємо права забути цей «чорний біль» України. Жахливий урок Чорнобиля не сміє пройти намарно. Пам'ять про нього є запорукою більш відповідального використання новітніх технологій, які б не загрожували майбутньому всього людства.

 

Задля збереження пам'яті про трагічні наслідки Чорнобиля і для того, щоб не допустити подібної трагедії у майбутньому, Бюро УГКЦ з питань екології оголошує конкурс на тему: «Чорнобиль: відлуння кроків через 25 років» для дітей шкільного віку.

 

 

Номінації: малюнок, вірш, роздуми (короткий твір до 2 ст. А4)

 

Умови конкурсу:

1. Участь беруть діти від 8 до 17 років.

2. Мають бути чітко вказані:

а. прізвище з ініціалами;

b. адреса;

c. школа і клас.

3. Роботи потрібно надіслати до 20 квітня 2011 р. за адресою:

 

Бюро УГКЦ з питань екології

вул. Василіанок, 64
76019, м. Івано-Франківськ

 

Кращі роботи будуть представлені на спеціальній виставці приуроченій 25-й річниці Чорнобильської катастрофи у приміщенні Івано-Франківської теологічної академії, а найкращі в окремих номінаціях отримають призи.

 

Інформаційна служба

Бюро УГКЦ з питань екології