//

Ще одному новонаверненому афганцеві загрожує смертний вирок

Новонавернений християнин-афганець все ще знаходиться у в'язниці і чекає смертного вироку, який загрожує йому згідно із законом про віровідступництво, повідомляє CNL-NEWS із посиланням на The Christian Post. Лише місяць тому  афганському християнинові Саїду Мусі було надано притулок в Європі.


23-літній Шоаїб Ассадулла був арештований 21 жовтня минулого року в афганському місті Мазарі-Шаріф, четвертому по величині місті Афганістану. Він дав Біблію знайомому, який повідомив про це поліцію. Ассадулла  замкнули в міській в'язниці в той час, коли міжнародна громадськість підтримувала Саїда Мусу.


«Дипломатична увага тепер перемістилася на звільнення Шоаїба Ассадулли, пройшло п'ять місяців, і справа практично не просунулася», - сказав Айдан Клей, регіональний менеджер по Близькому Сходу з International Christian Concern (ICC). «Міжнародне християнське співтовариство повинне об'єднатися і стати голосом за свободу Ассадулли так само, як воно було голосом за Мусу».


Після звільнення Саїда Муси в кінці лютого агентства-спостерігачі, які стежать за переслідуванням християн, виразили заклопотаність афганському уряду за його безпечність в захисті християн.


«Афганістан продовжує своє антихристиянське придушення і далекий від політики захисту тих, хто змінює віру», - пояснив Клей.


У в'язниці, як повідомляється, Ассадулла піддається фізичному насильству і смертельним погрозам від ув'язнених і охоронців. Хоча ще суду не було, Ассадулла чекає смертного вироку за перехід в християнство.


11 березня Ассадулла написав лист, який було таємно передано з в'язниці Касрі Шахи в Мазарі-Шаріфе. «Я знаходжуся під емоційним тиском. Додайте до цього загрозу страті, постійні образи і звинувачення, погрози, прокльони і насильство з боку в’язнів і охоронців, і все через забобони відносно інших вірувань і іншого етнічного походження».


І після всього цього 24 березня Асадулла сказав другу по телефону, що він швидше помре за свою християнську віру, ніж відмовиться в обмін на свободу, повідомляє джерело ICC.


В Афганістані віровідступництво продовжує бути злочином, караним стратою за ісламськими законами, хоча національна конституція проголошує релігійну свободу.


Не дивлячись на те, що Афганістан залишається ключовим союзником США в регіоні, в країні не поважають релігійні права меншин.


«Боротьба за релігійну свободу в Афганістані далека до закінчення, - сказав Клей. - Звільнення Муси було великою перемогою, але битва продовжується».

 

Джерело: www.cnlnews.tv