//

«Не шукаймо того, що нас роз’єднує, але те, що є спільним!»


Пропонуємо увазі відвідувачів сайту відкритий лист вірян парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Суми до преосвященішого Євлогія, Єпископа Сумського і Охтирського з приводу прохання, висловленого єпископом Євлогієм у листі до мера Сум. Нагадуємо, що нещодавно Єпископ Сумський і Охтирський Євлогій (Гутченко) УПЦ (Московського Патріархату) звернувся із листом до мера м. Сум Геннадія Мінаєва з проханням не надавати землю під будівництво греко-католицького храму. Проте Містобудівна рада м. Суми погодила місце для розміщення греко-католицького храму на вул. 20 років Перемоги.


 

Слава Ісусу Христу!

Преосвященіший владико Євлогіє!

 

Ми з Вами переживаємо час Великого посту. У цей час Церква запрошує нас споглядати на таїнство Хреста. І це спонукає «уподібнитися до Христової смерті» (Фил. 3:10), здійснити глибоке навернення нашого життя, дозволити, щоб нас перемінила дія Святого Духа, як це сталося з св. ап. Павлом по дорозі до Дамаску. У благословенний час Великого посту варто намагатися рішуче зорієнтувати наше життя згідно з Божою волею, спробувати визволитися від власного егоїзму, подолати інстинкт панування над іншими, відкриваючись на милосердну любов Христа. У цей період нам слід невпинно наближатися до Христа.


Господь і Бог наш Ісус Христос перед своїми стражданнями молився так: «Як я був полюбив вас, так любіте і ви один одного! З того усі спізнають, що ви мої учні, коли любов взаємну будете мати» (Йо. 13:34-35). Апостол народів, cв. Павло, у Листі до Корінтян про любов писав так: «Любов – довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить» (І Кор. 13, 4-7).


Нам дуже прикро, владико, що Ви закликаєте до релігійної нетерпимості.


Ми, вірні Української Греко-Католицької Церкви, є такими ж громадянами України, як і Ви. А Ви робите з нас громадян другого чи третього ґатунку, заперечуючи наше право на свободу совісті та вільного віровизнання.


Ми, християни України, маємо єдине коріння у Володимировому Хрещенні. І наша спільна мета – якомога більше людей привести до Небесного Царства.


На сьогодні дуже багато людей по-справжньому духовно спраглі, як євангельська самарянка. Тож давайте разом спрямуємо всю нашу енергію, щоб дати їм духовну воду – Слово Боже. Апостол Павло повчав: «Слово – живе й діяльне, і гостріше від усякого двосічного меча» (Євр. 4:12).


В Україні надто багато людей не знають Христа й блукають у темряві невіри. І ми закликаємо Вас: не шукаймо того, що нас роз’єднує, але те, що є спільним! Тільки тоді ми зможемо по-справжньому називатися християнами.


Вірні парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Суми


Джерело: ugcc.dn.ua