//

Нова євангелізація у великих містах

Бразильські міста мають спільні проблеми: нові секти, язичництво, проте й зростає пошук Бога. Єпископи двох найбільших бразильських метрополій бачать потребу інтенсивної євангелізації міст.


Архиєпархії Сан-Паулу та Ріо-де-Жанейро будуть шукати спільної стратегії для пастирської діяльності у великих містах. Вирішили це 29 березня в Сан-Паулу під час зустрічі Архиєпископа цього міста кардинала Оділо Педро Шерера з Архиєпископом Ріо-де-Жанейро Доном Орані Темпестом і всіма єпископами обох міст.

 

Ініціатором зустрічі був Архиєпископ Темпест, який запропонував кардиналові Шерерові об’єднати зусилля обох Єпархій і розпочати спільне вирішення пастирської діяльності, щоб євангелізація у великих містах була плідною. Найбільшим викликом там є соціальні, культурні, економічні та емоційні проблеми міського населення. Таким чином, єпископи двох найбільших бразильських метрополій, що знаходяться на відстані близько 400 км і нараховують близько 28 мільйонів осіб, намагаються знайти нові форми присутності Церкви в метрополіях.


Логіка Євангеліє показує, що кожне місце повинне бути євангелізованим, саме тому єпископи відзначили важливість нової пастирської стратегії за участю нових засобів і методів поширення благої звістки про спасіння.


За матеріалами: ekai.pl