//

Християни Катманду оголосили голодний страйк

Десятки християн в Катманду шляхом голодного страйку добиваються того, щоб уряд виділив їм місця для поховань. Вже триває шостий день страйку, а уряд наразі не реагує на нього.

 

Група християн, котрі відмовляються навіть від хліба і води, розклали намет в центрі столиці Непалу. Впродовж дня вони співають християнські гімни і моляться.

 

Секретар Християнської консультативної групи,  пастор Чарі Бахадур Ґахатрай,  зазначив: «Жодна політична партія чи громадська організація не зробили жодної заяви стосовно нашої справи. Ми продовжуємо мирно молитись, незважаючи на те, що нас ігнорують. Але якщо невдовзі нічого не зміниться, нам прийдеться ховати тіла наших померлих в Тундіхелі (газон в центрі Катманду). Ми віримо, що нас підтримують 2 мільйони християн Непалу і 400 тисяч християн Катманду.»

 

Щодо позиції уряду він зазначив: «Як би почував себе прем’єр-міністр Джхаланат Халан, якби помер його батько, а ми б сказали, що не можемо його кремувати, а викинемо у річку Трісулі?»

 

На захист християн виступило кілька захисників прав людини, серед них і колишні політики.

 

Пастор Сундер Тапа, президент Християнської консультативної групи, заявив, що у випадку, коли після тижня страйку не буде реакції від уряду, протестувальники вийдуть на вулиці, але вже в більшій кількості.

 

За матеріалами ucanews.com