//

В УПЦ КП позитивно оцінюють вибір єпископа Святослава Шевчука новим главою УГКЦ

«В Українській Православній Церкві Київського Патріархату позитивно оцінюють вибір єпископа Святослава Шевчука новим главою Української Греко-Католицької Церкви з тієї точки зору, що це є ієрарх, який народився і виріс в Україні», – про це в ексклюзивному коментарі УНН заявив речник Київської Патріархії єпископ Євстратій (Зоря).

 

«Слід відзначити, що вибори і утвердження нового глави Греко-Католицької Церкви – це є, в першу чергу, внутрішня справа самої цієї Церкви. Тому ми, як Київський Патріархат, сприймаємо будь-який вибор і будь-яке рішення, яке ухвалюється Греко-Католицькою Церквою щодо цього питання. Тому ми будемо продовжувати співпрацю з тим, кого обрала ця Церква, так само як ми співпрацювали з попереднім главою УГКЦ Любомиром Гузаром», – наголосив владика Євстратій.

 

Він також зауважив, що новообраний глава УГКЦ добре знає українські реалії, попри те, що останні три роки ніс своє єпископське служіння в Аргентині.

 

«Незважаючи на свій доволі молодий, як для єпископа Католицької Церкви, вік, він має солідну богословську освіту, він був на важливих церковних посадах. Також вагомим є той момент, що три роки, з 2002-го по 2005 рік, він був особистим секретарем глави УГКЦ Любомира Гузара і керівником патріаршої курії. Це один з моментів біографії, який дає пояснення, чому саме на ньому зупинився вибір», – додав речник Київської Патріархії.

 

Єпископ Євстратій висловив сподівання, що новий глава УГКЦ Святослав Шевчук продовжить політику та діяльність, яку проводив Любомир Гузар.

 

УНН :: Церква.info

Джерело: cerkva.info