//

Слово Блаженнішого Святослава Шевчука на похороні Владики Юліяна Ґбура

Слово Блаженнішого Святослава Шевчука на похороні Владики Юліяна Ґбура

 

Найперше хочу висловити від імені Синоду наших Владик, які тут присутні, щиру подяку родині, яка дала Церкві і народові такого мужа віри, який зміг гідно до останнього свого дихання винести ярмо Христове. Нехай таких людей буде більше в нашому народі, і тоді наша Церква у всьому світі буде сяяти світлом Христової святості. Хочу ще подякувати цій єпархії, яка дала Україні такого Владику.


Я пригадую в ці дні, як на інтронізації Владики Юліяна як першого єпарха стрийського Владика Митрополит Іван говорив про те, що Перемиська ведмедиця породила трьох ведмежат. Мова йшла про нові єпархії, які були створені на території давньої Перемиської єпархії. А ми сьогодні бачимо, що вона ще породила такого великого мужа, який цю єпархію зміг направду утвердити і сам лягає як наріжний камінь у її фундамент.


Сьогодні вся Христова Східна Церква обходить одну із задушних субот в часі Великого Посту, коли здійснюємо вселенське упоминання усопших. Так само сьогодні згідно програми виборчого Синоду наших Владик була передбачена заупокійна літургія, де ми мали молитися і молилися сьогодні за всіх спочилих Єпископів нашої Церкви. Але в останніх днях Господь нас дивує своїми ділами, і так сталося, що ми сьогодні відпроваджуємо синодально нашого співбрата по єпископстві від цього земного Синоду наших Владик до Синоду Небесного, там, де сьогодні перед Господнім Престолом стоїть Митрополит Андрей Шептицький, Патріярх Йосип та інші великі мужі і апостоли нашої Церкви.

 

Дорогий Владико Юліян, будь нашим посланцем до цього Синоду і разом з ним молись за нас усіх грішних,які тут сьогодні з тобою прощаються. Святителю Юліян, моли Бога за нас грішних! Амінь.


26 березня 2011 р.Б.
м. Стрий

світлина з сайту Стрийської єпархії УГКЦ