//

У найбільшому місті Казахстану проходить виставка Біблій

З 20 по 27 березня в Алмати проходить виставка Біблій під назвою «Дорога Біблії від Синаю до Казахстану». Організатором виставки виступила перша алматинська церква євангельських християн-баптистів «Голгофа», - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org із посиланням на прес-центр церкви «Голгофа».
Едуард Голельганс, один з організаторів виставки, зазначив: «Мета цієї виставки, по-перше, показати цінність Біблії тим, хто вже читає і вивчає її, а по-друге, в тих, хто ще не знайомий з Біблією запалити бажання і навчити цінувати цю унікальну книгу, дану нам Богом».


Протягом дня виставку відвідує близько п'ятисот чоловік, причому багато з них не відвідує церкву.


Відвідувачі можуть почути цікаві історичні факти з історії написання Біблії, техніки письма, поширення, про переклади, а також переглянути відеоролик про найбільшу друкарню Біблій в світі, яка знаходиться в Китаї.


У відділі поширення Біблії розповіли, як багато людей жертвували своїм життям заради збереження цієї книги. Біблія перевозилася в газових балонах, бочках з медом, у вантажівках з вугіллям, її навіть запікали в хліб.


Особливу цікавість викликала Біблія, що не промокає, яку виготовляли з унікального матеріалу і передавали таємно у в'язницях в чайниках.


Асель Тен поділилася враженнями: «Я ніколи не думала, що Біблія настільки цінна. Мене вразило, що раніше вартість Біблії прирівнювалася до вартості замка. Ця виставка змінила моє відношення до Біблії».


Раніше подібні виставки проходили в інших містах Казахстану. Виставка викликала великий резонанс в суспільстві і залучила багато відвідувачів. Подія мала широкий розголос в світських ЗМІ.


Організатори виставки повідомили, що восени очікується видання Біблії на казахській мові.


Алмати - найбільше місто Казахстану. Його населення складає 1,4 мільйона чоловік.


Олександра Агішева

 

Джерело: invictory.org