//

Греко-католики Італії чекають зустрічі з новообраним Главою Церкви

Виборчий Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, зібраний у Львові-Брюховичах 21-24 березня, відповідно до приписів Кодексу Канонів Східних Церков та Партикулярного права Української Греко-Католицької Церкви, обрав Верховного Архиєпископа УГКЦ. Сьогодні, 25 березня 2011 року, у Ватикані повідомлено про те, що Святійший Отець Венедикт XVI потвердив і поблагословив цей вибір. Обраний Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) склав перед Синодом Єпископів визнання віри та обітницю вірно виконувати свій уряд.

 

Інторонізація новообраного Глави Української Греко-Католицької Церкви запланована на 27 березня 2011 року у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового у Києві.

 

Очевидно, через далеку відстань не зможемо бути учасниками торжеств у Києві, але з Божого провидіння новообраний Глава УГКЦ разом з високопоеосвящениими Митрополитами та Постійним синодом прибудуть до Риму. Тому від імені Преосвященного владики  Діонісія  (Ляховича), Апостольського Візитатора для українців греко-католиків в Італії  та Іспанії  і Оргкомітету запрошуємо усіх вірних до спільних молінь у Римі з нагоди обрання нового Глави нашої Церкви за наступним розкладом:

 

У середу, З0 березня 2011 року, на площі Св. Петра у Ватикані відбудеться загальна аудієнція із Святішим Отцем Венедиктом VI, під час якої буде представлено новообраного Верховного Архієпископа УГКЦ. Бажаючі взяти участь в аудієнції повинні прибути на площу Св Петра о годині  8.30. Розпочнеться аудієнція о годині 10.30. Оргкомітет поклопочеться про розповсюдження вхідних квитків для прибулих завчасно на площу Св. Петра українців.

 

В неділю, 3 квітня 2011, о годині 10.00 відбудеться Архієрейська  Божественна Літургія з нагоди Введення на престіл новообраного Верховного Архієпископа в прокатедральному Соборі Святої Софії  у Римі, яку очолить Блаженніший Святослав (Шевчук).

 

Прес-служба УГКЦ в Італії