//

Карітас з обох боків Адріатики у акції допомоги Японії й біженцям з Лівії

Хорватський Карітас надав японським католикам чергову фінансову допомогу у сумі 150 тис. хорватських кун (близько 30 тис. доларів США). Гроші були зібрані відразу після заяви шефа японського Карітасу о. Дайсуке Наруі про те, що у районах, постраждалих від недавнього стихійного лиха,  починає відчуватися нестача продовольства та інших необхідних речей.


Хорватський Карітас і надалі звертається із закликом до всіх небайдужих, допомогти постраждалому населенню Японських островів. Хорватський Карітас допомогу адресував японцям через  Caritas Internationalis, який координує допомогу Японії національних Карітасів, для ефективнішого вирішення проблем.

 

До акції Карітасу приєдналася також Сремська римо-католицька єпархія. Сремський єпископ владика Джуро Гашпаровіч разом з директором єпархіального карітасу о. Йозом Дуспара закликали вірян провести на Хрестопоклінну неділю єпархіальні збірки для потреб постраждалих в Японії.

 

З іншого боку Адріатичного моря – в Італії, Карітас піклується біженцями з охопленої громадянською війною Лівії. За цей тиждень італійський Карітас взяв під опіку ще 2500 осіб. На даний момент в Італії під опікою Карітасу, уже знаходиться близько 15 тис. біженців з охопленої неспокоями Північної Африки.

 

За матеріалами ІКА