//

Американським військовим у Києві розповіли про релігійну ситуацію в Україні та взаємини між церквами

Релігієзнавець, професор Українського католицького університету Віктор Єленський 19 березня у Києві прочитав офіцерам військово-повітряних сил США та американським капеланам доповідь про релігійну ситуацію в Україні.

 

За словами Віктора Єленського, найбільше американські військові цікавилися станом релігійної свободи в Україні і взаєминами між релігійними організаціями. «Особливо їх зацікавило, як у нас розвивається капеланська служба, як проходить капеланська опіка у збройних силах України та інших військових організаціях. Розмова про релігійну ситуацію в Україні стосувалася міжконфесійних взаємин та стандартів у сфері релігійної свободи тощо».

 

Віктор Єленський вважає, що в Україні не існує капеланської інституційної служби у такому вигляді як, до прикладу, у країнах-членах НАТО: «Українські церкви, зокрема УГКЦ, УПЦ МП та УПЦ КП здійснюють душпастирську опіку над військовими. Вони досить серйозно поглибили свою працю, зокрема, відправляють своїх священнослужителів з українськими військовими на миротворчі місії. В Україні також розробляються основи капеланської служби, існують військові середовища, які співпрацюють з закордонними капеланами тощо».

 

 

Прес-служба УКУ