//

Польський посол у Європарламеті: «Дискримінація християн в Європі деспотична»

Деспотичною назвав дискримінацію християн в Європі на засіданні Європейського Парламенту посол Польщі Конрад Шиманські. Він заявив, що захист совісті батьків, дітей, лікарів, соціальних працівників стає фікцією через політику дискримінації і тиску, зокрема щодо того, щоб аборт визнати правом людини.

 

Посол Конрад Шиманьскі нагадав, що ліберальна демократія, яка перемогла в Європі після війни з тоталітарними режимами, опиралася на концепцію прав людини. А універсальні права людини не можуть бути предметом голосування. Їхня універсальна і безумовна дія підтверджена в пактах і міжнародних договорах. У цю групу входять релігійна свобода і свобода совісті. Вони підтверджені міжнародним правом в системі ООН, а також Європейською конвенцією з прав людини.

 

Парадоксально, що саме ліберальна демократія є одним з чинників, які загрожують цим свободам. Згідно з дослідженням, ще 2009 року 84 відсотків християнських віруючих у Великобританії заявили, що мають почуття небезпеки щодо свободи віросповідання. 82 відсотки сказали, що їхнє життя у секуляризованому суспільстві стає важким. У той же час 67 відсотків французьких католиків заявили, що державні школи не поважають свободу совісті та свободу віросповідання їхніх дітей.

 

Інший парадокс у тому, що найбільш частою причиною дискримінації щодо християн є антидискримінаційне законодавство, яке щодалі частіше перешкоджає традиційному християнському вченню про гомосексуалізм. Це доходить до того, що католиків примушують брати гомосексуалістів на роботу в католицькі школи і давати їм на усиновлення дітей.

 

Дивно і те, що права людини, які були закріплені в міжнародному праві, щоб їх не трактували залежно від політичного напряму, все ще є предметом вільної інтерпретації в судах без будь-якого демократичного контролю та звітності.

 

"Ліберальна демократія в Європі набуває такої форми, яка стає репресивною для багатьох християн. Захист совісті батьків, дітей, лікарів, соціальних працівників стає фікцією у зв'язку з так званою політикою дискримінації і акцентуванні на загальному визнанні права на аборт", - сказав польський посол.

 

Вирок Європейського Трибуналу Прав Людини (який дозволив присутність релігійних символів, а серед них і хреста, і святкувань релігійних свят в італійських школах і дитячих садках) Конрад Шиманьскі прокоментував, як «дуже добру новину», яка свідчить, що «суд нарешті прийшов до тями».

 

За матеріалами ekai.pl