//

Вперше в новітній історії УГКЦ готуватимуть місіонерів

Пасторально-місійний відділ УГКЦ готує семінар-вишкіл для душпастирів-місіонерів. Як передає кореспондент SoborNews, семінар відбудеться в Києві в липні –серпні 2011 р.

 

„З благословення Голови Пасторально-місійного відділу владики Йосифа Міляна, вперше в новітні історії УГКЦ відбудеться вишкіл греко-католицьких місіонерів. Програма підготовки розрахована на три роки.” – зазначив виконавчий секретар відділу о. Василь Поточняк.. Учасники семінарів можуть вибрати зручну для себе дату 7-10 липня або 31 липня-3 серпня.

 

Головною ціллю навчальних заходів є зібрати душпастирів, які працюють з вірними УГКЦ в країнах, де немає греко-католицьких церковних структур та тих, хто хоче вибрати таке душпастирське служіння.

 

Разом із тим, ПМВ готує спеціальні практичні курси з місійності для семінаристів-старшокурсників. „Ми хочемо ознайомити майбутніх священиків з місійними реаліями, щоб вони могли вирішити чи хочуть такою працею займатися. Для цього ми запросили місіонерів з усієї Євразії.” – зазначив о Василь. Тижневий курс відбудеться з 27 червня по 3 липня у Львівській Духовні й Семінарії Святого Духа.

 

Крім того, вже визначена дата цьогорічної прощі родин мігрантів із Самбора до Зарваниці –5-14 серпня.

 

Згадані заходи відбудуться в рамках виконання рішень Синоду Єпископів УГКЦ на тему міграції, який відбувся у вересні 2010 р.. Нагадаємо, що цей Синод доручив Пасторально-місійному відділу розпочати системну працю сфері міграції.

 

Джерело: SoborNews