//

Протоієрей Василь Пантелюк, екзорцист Покровського храму УГКЦ м. Донецька, з 18 березня перебуває в Одесі

Візит священика-екзорциста о. Василя Пантелюка триватиме до 20 березня. Відбудеться декілька зустрічей отця Василя з одеситами, а також священник відслужить молебень на вигнання злих духів і позбавлення порчі та вроків (зглазу), а також помолиться над дітьми.

 

Як повідомив настоятель храму святого апостола Андрея Первозванного УГКЦ в Одесі, отець Ігор Тарас, це буде вже третій приїзд о. Василя Пантелюка в Одесу.

 

Отець Ігор пояснив, що одеські греко-католики запрошують екзорциста насамперед для того, щоб допомогти тим, хто страждає від злих духів. «Існують безплотні сили – падші ангели, які роблять усе, щоб нашкодити людям, – пояснює настоятель одеського греко-католицького храму. – Тому завдання екзорциста – допомогти людині відтворити свій первісний образ фізично, духовно і душевно. Екзорцист допомагає людині очиститися від впливу злих сил і освятитися».

 

За словами о. Ігоря, на екзорцизм неможна йти без відповідної підготовки – молитов, посту та діл милосердя. Якнайменше три дні до проведення обряду потрібно стримуватися від гулянь та святкувань, розкошування, перенасичення. «Кому дозволяють здоров’я та робота – слід відмовитися на ці три дні від м’яса, молока та яєць, слухання веселої музики і перегляду розважальних програм, – говорить настоятель одеського греко-католицького храму. – Важливо зосередитися на духовному, щоб душа відчула присутність Бога. Але ще важливіше – Сповідь і Причастя. Без цих Таїнств людина не зможе бути присутньою на молитвах екзорцизму – з дияволом погані жарти. Тому ми будемо сповідати і причащати людей протягом цілого тижня», – повідомив о. Ігор Тарас.

 

Як зауважив священик, якщо людина, полонена дияволом, не хоче нічого змінити у своєму житті, якщо вона буде й надалі уникати глибокої християнської віри, то їй немає жодного сенсу приходити на екзорцизм. «Для перемоги над злом необхідно мобілізувати усі свої сили та віру й змінити своє життя, наповнити її духовним, зв’язати з Ісусом Христом. У протилежному разі, вигнаний демон може знову повернутися та з ще більшою силою почне мститися людині та її родині, – наголосив о. Ігор. – У ці дні ми будемо молитися як за дорослих, так і за дітей».

 

 

Довідка

Екзорцизм – обряд вигнання злих духів і диявола з людини. У Католицькій Церкві такий обряд можуть проводити лише спеціально уповноважені священики, які володіють особливим даром від Бога виганяти бісів.

 

Митрофорний протоієрей Василь Пантелюк є канцлером Донецько-Харьківского екзархату УГКЦ і служить у катедральному храмі Покрови Пресвятої Богородиці у м. Донецьку.

 

Розклад молитов і зустрічей
під час перебування в Одесі екзорциста

П'ятниця, 18 березня
18:00 Вечірня
19:00 Зустріч з екзорцистом протоієреєм Василем Пантелюком, перегляд фільму про екзорцизм, спілкування, питання-відповіді.

 

Субота, 19 березня
9:00 Літургія
Після Літургії молитви за оздоровлення
10:30 Екзорцизм
17:00 Літургія, вечірня
18:45 Біблійний клуб за участю священика-екзорциста Василя Пантелюка

 

Неділя, 20 березня
8:00 Утреня
9:00 Літургія
10:30 заняття для школярів
11:00 Літургія для дітей
Після Літургії — молитви екзорцисту над дітьми
11:30 Недільна школа для дітей
12:30 Літургія

 

Джерело: www.ugcc.dn.ua / www.cerkva.od.ua