//

Католики Великобританії молитимуться за людей з деменцією

У суботу католики Великобританії відзначатимуть Національний день молитви за хворих на слабоумство, згадуючи 820 000 людей регіону, що страждають від цієї хвороби.

 

Архиєпископ Бірмінгема Бернард Лонглі заявив: "Я дуже радий віддати день 19-го березня молитві за хворих на деменцію. Це спосіб привернути увагу до щоденної боротьби, яку провадять багато людей просто для того, щоб продовжувати йти своїм життєвим шляхом, і це хороша можливість для нас звернутися до нашого Господа для зміцнення їх у їхньому паломництві віри."

 

"Це також спосіб заохотити кожного з нас підтримувати й розуміти тих, хто відчуває деменцію, і тих, хто піклується про них."

 

Френсіс Моллой, менеджер Проекту Душпастирської Опіки, який організовує день, стверджує: "Ми дуже вдячні за підтримку архиєпископа Лонглі, а також Проекту Психічного Здоров’я 2010 -2012 Конференції Католицьких Єпископів Англії та Уельсу за кошти, які дають нам змогу підвищувати обізнаність щодо даної проблеми у школах".

 

Організатори пропонують молитовні картки та інші ресурси для святкування цього дня. Вони заохочують людей носити жовтий колір, використовувати в цей день жовті стрічки і повітряні кульки, щоб просувати кампанію. Вони також зазначають, що "молитви близьких, таїнства та Літургія" допомагають людям з деменцією "з'єднатися з Господом " і "жити в теперішній момент, незалежно чи у центрах догляду, чи в суспільстві."

 

За матеріалами www.zenit.org