//

Прапраправнучка Дарвіна стала католичкою

Лаура Кейнс є прапраправнучкою Чарльза Дарвіна і працює в "Catholic Voices". Ця організація хоче підтримати голос католицької церкви Великобританії в засобах масової інформації та суспільному житті країни.


В останньому номері газети "Catholic Herald" Кейнс розповіла читачам про те, як знайшла свій шлях до Церкви. Вона була дитиною атеїста і католички. Була хрещена в Католицькій Церкві, але будучи підлітком, втратила віру і всі контакти з Церквою.


Вивчення філософії в Оксфордському університеті спонукало її заново впорядкувати свою драбинку цінностей. Саме тоді вона почала замислюватися над тим, яку роль відіграють міжлюдські відносини, фемінізм, моральний релятивізм, святість і гідність людського життя. Величезне враження на неї справила дискусія довкола книги "Бог як ілюзія" Річарда Доукінза, і це – як вона пригадує – призвело до глибшого зацікавлення  питанням про Бога.


Коли після зрілого розважання вирішила увійти до Католицької Церкви, сім'я та друзі не могли у це повірити. "А ще виглядала досить розумною дівчинкою", – таким був один із коментарів. Її не дивує така думка, тому що ніхто не думав, що родичка Дарвіна може стати католичкою.


Чарльз Дарвін (1809-1883 рр.), англійський натураліст і засновник теорії еволюції був англіканцем, навіть мав стати англіканським священиком З часом він став агностиком, але не бачив конфлікту між еволюцією та вірою в Бога. Після смерті його поховали у знаменитому Вестмінстерському абатстві у Лондоні – одній з головних англіканських церков.

 

За матеріалами http://info.wiara.pl