//

Нові подробиці проведення Всесвітнього Дня Молоді в Мадриді

В планах - зустріч Папи з молодими професорами та турбота про навколишнє середовище

 

У вівторок у прес-службі Ватикану організатори Всесвітнього Дня Молоді у Мадриді оголосили, що очікують близько 1,5 мільйона осіб на зустрічі, що має відбутись у серпні в іспанській столиці. За їх словами, ця подія має бути «дружньою до навколишнього середовища на 100%».

 

«Завданням кожного християнина, а тому і ВДМ, є дбати про те, щоб залишити Планету Земля в хорошому стані для наступних поколінь» - розповідають організатори. Компанія «Zeroemissions», що надає глобальні рішення для боротьби зі зміною клімату, підрахує і компенсує прямі викиди парникових газів під час проведення ВДМ 2011 шляхом добровільних кредитів на викиди вуглецю.

 

Також стало відомо, що запланованою є зустріч Папи Бенедикта XVI із близько 1500 викладачами університетів віком до 40 років. Ця зустріч має відбутися у базиліці монастиря El Escorial одразу після зустрічі із представниками контемплятивних чинів. Виконавчий директор ВДМ в Мадриді пояснив, що метою цього заходу є запропонувати Папі-професору «зустрітися з його молодими колегами».

 

Для участі у події ВДМ вже зареєструвалося майже 300 тисяч осіб, більшість з яких є представниками Італії, Франції та США. Близько 20 тисяч осіб виявили бажання стати волонтерами. 1300 молодих поляків вже з цієї нагоди вивчають іспанську мову.

 

За матеріалами Vatican Radio