//

Іван Павло II – оборонець ненародженого життя

«Іван Павло II терпів через смерть кожної ненародженої дитини» - розповідає про папу Ванда Пултавська, відома лікарка, католицька діячка і багаторічна приятелька Кароля Войтили.
 

 

Доктор Пултавська пригадала про те, що в 50-тих роках минулого століття, коли легалізували вбивство дітей, в абортивних клініках утворились черги жінок. Багато лікарів перейшли з позиції оборонців життя до позиції катів, які виконували вироки смерті. В той же час від цієї професії відійшло багато достойних лікарів, які відмовлялись вбивати ненароджених. Кароль Войтила був цим сильно шокований. Він робив все для того, щоб рятувати святість сім’ї, хотів виховати покоління поляків, яке не вбиватиме власних дітей.
 

 

Святіший Отець прагнув замінити цивілізацію смерті на цивілізацію любові. Все своє навчання підсумовував одним реченням: всі індивідуальні проблеми особистостей, сімей, подружжя розв’язує Божественне походження людини. На жаль, це не доходить до нашої свідомості.
 

 

Папа хотів, щоб ми віднайшли нашу духовність. Іван Павло ІІ завжди підкреслював, що любов повинна йти в парі з відповідальністю.
 

 

Др. Ванда Пултавська сказала також, що «несповненим прагненням Івана Павла ІІ було створення міцного товариства лікарів, які змогли би контролювати думання цієї професії, бо святість родини нищиться власне руками лікарів».

 

 

За матеріалами: wiara.pl