//

Федерація Pro Europa Christiana просить про беатифікацію пакистанського політика

Федерація Pro Europa Christiana (За християнську Європу) добивається винесення на вівтар Шахбаза Бхатті, єдиного католицького міністра в уряді Пакистану, вбитого в лютому ісламістами.

 

Федерація створила спеціальний веб-сайт www.shabaz-bhatti-martyr.org, на якому збирає підписи під проханням про канонізацію міністра Бхатті, відомого тим, що публічно декларував, що є католиком, і критикував закон про богохульство, який використовується ісламськими фанатиками для переслідування християн. Як нагадують ініціатори акції, Бхатті сказав: "Я хочу жити для Христа, і я хочу померти за Нього. Я був би навіть щасливіший, якби із цієї причини Ісус Христос прийняв жертву у вигляді мого життя. "

 

Pro Europa Christiana планує направити листа Архиєпископу Ендрю Френсісу, який першим виявив ініціативу щодо беатифікації пакистанського міністра. З 20 по 25 березня відбуватиметься засідання Єпископату Пакистану, де вирішуватиметься питання про те, чи ініціювати процес беатифікації вбитого міністра чи ні.

 

Шахбаз Бхатті (народився 9 вересня 1968) належав до Пакистанської народної партії і був першим в історії Пакистану християнином, якому було запропоновано посаду федерального міністра. Він обіймав цю посаду з 2 листопада 2008 року. Бхатті належав до створеного у 1985 році Альянсу Меншин Пакистану. При виконанні своїх обов’язків в уряді він активно захищав права інших релігій, включаючи християн. Бхатті був убитий 2 березня цього року. Автомобіль міністра обстріляли троє людей на мотоциклах.

 

За матеріалами www.fronda.pl