//

Колишній англіканець став єпископом католицької єпархії

Колишній англіканський священик став єпископом католицької єпархії. Папа Франциск призначив єпископом єпархії Іст Англія (Східна Англія) Алана Хоупеса.

 

Єпископ Алан Хоупес був каноніком англіканського собору (1987–1992), він походить з Оксфорду, зараз йому 69 років. Алан Хоупес вивчав теологію в Королівському коледжі Лондона, а 1968 року отримав священичі свячення у Англіканській церкві, де служив упродовж 24 років. До 1987 року він працював у різних парафіях Лондона, а тоді був призначений каноніком собору св. Павла.

 

П'ять років пізніше Алан Хоупес перейшов у Католицьку Церкву, де після трирічних студій отримав священичі свячення (оскільки Католицька Церква не визнає англіканського рукоположення). Упродовж двох років він був вікарієм у Кенсінгтоні, а потім парохом Челсі. У 1999 році став судовим вікарієм, а в 2001 році генеральним вікарієм Архиєпископа Вестмінстера. Від січня 2003 року він був єпископом-помічником цієї ж єпархії. У складі єпископської конференції Англії і Уельсу керує Комісією з Літургії.

 

Єпархія Іст Англія існує від 1976 року і розташована у місті Норвіч. Після смерті єпископа Майкла Еванса в липні 2011 року там два роки не було ординарія.


За матеріалами: http://info.wiara.pl