//

Ватиканський кардинал в Арабських Еміратах

З 11 по 15 червня з візитом в Об'єднаних Арабських Еміратах знаходиться префект Конгрегації євангелізації народів, кардинал Фернандо Філоні. Ватиканський єрарх проведе низку важливих зустрічей з місцевим керівництвом. 12 червня пройде його зустріч з шейхом Нагаяном бен Мубараком Аль Нагаяном, міністром культури, молодіжної політики та соціального розвитку, а наступного дня відбудеться зустріч з шейхом Саудом бін Сакре Аль Касімі, членом місцевої Верховної Ради. Кардинал Філоні зустрінеться також з духовенством і монашеством.


14 червня ватиканський єрарх освятить в передмісті Дубая новий костел св. Антонія Падуанського. Храм є частиною душпастирського центру, який може вмістити більше тисячі віруючих. Він стане восьмою католицькою святинею в типово ісламській країні.


На території Апостольського вікаріату Південної Аравії, в який входять Арабські Емірати, проживає 2,5 млн. католиків з  більше ніж 90 національностей. Перш за все це вихідці з Філіппін, Індії, Шрі-Ланки, Бангладешу та Пакистану.


Дипломатичні відносини між Святим Престолом і Об'єднаними Арабськими Еміратами були встановлено в 2007 році.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va