//

Темою чергової зустріч R.O.A.C.O. буде становище християн в Іраку та Єгипті

Чергове засідання Ради організацій, які допомагають Східним Церквам (R.O.A.C.O.) відбуватиметься у Ватикані від 18 до 21 червня та буде присвячене умовам, в яких живуть християни в Єгипті та Іраку. Ця Рада діє при Конгрегації для Східних Церков та періодично збирає різні харитативні організми, які підтримують католицькі громади східного обряду, допомагаючи споруджувати місця культу, виділяючи стипендії для студентів, фонди для освітніх та соціальних структур.

 

У черговій зустрічі візьмуть участь нещодавно обрані Патріарх Олександрійський Блаженніший Ібрагім Ісаак Сідрак, Глава Коптської Католицької Церкви, що в Єгипті, та Патріарх Вавилону Блаженніший Луїс Рафаїл І Сако, Глава Халдейської Католицької Церкви, що в Іраку, адже допомога християнам цих близькосхідних країн буде головною темою зустрічі, що відбуватиметься під проводом кардинала Леонардо Сандрі, Префекта Конгрегації для Східних Церков.

 

Наприкінці засідань передбачено аудієнцію з Папою Франциском, що, як відомо, звертає особливу увагу на чесноту солідарності.


Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va