//

Ватикан: в очікуванні візиту глави Англіканської Церкви

О. прелат Марк Лангхам, відповідальний за відносини з англіканами при Папській раді сприяння християнській єдності, вказав на особливості зустрічі Папи Франциска і архиєпископа Кентерберійського Джастіна Уелбі, яка відбудеться 14 червня у Ватикані.

 

Священик підкреслив, що це буде перший візит до Риму новообраного глави Англіканської Церкви і саме з ініціативи останнього в програму візиту була включена молитва біля могил апостола Петра і бл. Івана Павла II. Крім того, о. Лангхам звернув увагу на риси, які об'єднують англіканського лідера і главу Католицької Церкви.


"Мене по-справжньому вразило те, що архиєпископ і Святіший Отець мають особливу зацікавленість і сильну увагу до бідних і маргиналізованих − тих, хто потребує допомоги Церкви. Для них місія Церкви перш за все полягає в тому, щоб йти на периферії, до бідних людей, змінювати їх життя. Для них віра − це не тільки приватна річ, але те, що має змінити світ і суспільство", − сказав співробітник ватиканської дикастерії.


О. Лангхам нагадав, що архиєпископ Уелбі має великий досвід в економіці, так як сам працював у банківській системі в Лондоні. "Таким чином, його інтереси зосереджені по суті на справедливості у світі фінансів. Я думаю, це великі теми та аргументи, які їх об'єднують", − сказав священик.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va