//

У Києві відбулась конференція «Роль та внесок релігійних громад в боротьбу з епідемією туберкульозу в Україні»

 11 червня 2013 року у Києві проходила конференція «Роль та внесок релігійних громад в боротьбу з епідемією туберкульозу в Україні». У ній брали участь представники Української Греко-Католицької Церкви, в тому числі від пенітенціарного душпастирства.  о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу пенітенціарного душпастирства УГКЦ, о. Омелян Колодчак, капелан Збаразької жіночої виправної колонії, на теріторії якої діє спеціалізована лікарня ДПтС, і його дружина лікар-фтизіатр Ірина Колодчак.

 

Метою конференції було сформувати єдине бачення та розуміння представників релігійних конфесій та церков щодо соціальної мобілізації місцевих релігійних громад для протидії епідемії туберкульозу. Наші капелани спільно з колегами по служінню священиками з Української Православної Церкви, і пасторами Християн Віри Євангельської, Адвентистів Сьомого Дня виробили  рекомендації щодо участі церков у профілактиці та запобіганню поширенню туберкульозу. Така міжконфесійна співпраця дуже сприяє християнському єднанню.

Один зі організаторів конференуції о. Андрій Нагірняк, керівник Відділу соціальних питань УГКЦ, поділився: «Епідемія туберкульозу в Україні складає загрозу національній безпеці країни та всьому населенню через високий рівень захворюваності на туберкульоз  та поширення його резистентних форм. В’язнична система зіштовхується з великою кількістю осіб груп ризику, які потрапляють до місць позбавлення волі. Тому високою є роль взаємодії духовенства у попередженні поширення цієї хвороби».

 

Джерело: http://prison-pastoral.blogspot.com