//

Уряд Туреччини обурений словами Папи

Турецький міністр закордонних справ застосував офіційний протест після того, як Папа Франциск назвав масове знищення вірмен підчас І Світової війни «першим геноцидом двадцятого століття».

 

Твердження Святішого Отця зустрілось з гострою реакцією турецького уряду, який рішуче заперечив, що геноцид мав місце, і висловив розчарування папським висловлюванням. Відповідні ноти передали дипломатам в Анкарі і Римі.
Нагадаємо, що 3 червня у Ватикані Папа Римський Франциск дав аудієнцію голові вірмен-католиків патріарху Нерсесу Петросу XIX.

 

У складі вірменської делегації була подружня пара – нащадки вірмен, що вижили в роки геноциду в Османській Туреччині. Довідавшись про це, Папа Франциск розпочав з ними розмову, наголосивши, що вірмени стали жертвами і цей "геноцид став першим в XX столітті надзвичайно тяжким проявом злочину проти людства".


Будучи головою Католицької Церкви в Буенос-Айресі, кардинал Хорхе Бергольйо не раз звертався до цієї теми, показуючи свою підтримку всесвітнього визнання і засудження геноциду вірмен. Виступаючи на заходах, присвячених пам'яті жертв геноциду вірмен, кардинал Бергольйо наголошував, що безкарність злочину проти вірмен породила нові геноциди.


За матеріалами: http://info.wiara.pl