//

Видання конференції єпископів Італії розповідає про життя українських мігрантів

«Жива спільнота: українці греко-католики в Італії», – під такою назвою місячне видання Єпископської конференції Італії «Мігранті» розповідає про життя та діяльність УГКЦ на Апеннінському півострові.

 

Окрім статистичних даних, кореспондент видання подає інформацію про найголовніші заходи, які організовує УГКЦ в Італії, розповідає про діяльність церковних спільнот та капеланій, пасторальну та соціальну роботу українських священиків. «Священик є особою, до якої найчастіше звертаються наші співвітчизники з найрізноманітнішими проблемами. Ніхто не може зрозуміти їх так, як людина, що походить із тієї ж землі і розмовляє тією ж мовою.

 

Священик бере участь як у радісних, так і сумних подіях життя наших вірних. Дуже часто ми відвідуємо в’язниці, у випадку смерті – змушені організовувати повернення тіла на батьківщину, допомагаємо навіть у вирішенні різних проблем юридичного характеру», – розповів «Мігрантесу» о. Марко Семеген, Пасторальний координатор для українців греко-католиків Італії.

 

Додамо, що в Італії діє 140 церковних громад, служіння в яких здійснюють понад 50 священиків, з яких 35 – на постійній основі, решта – священики, що навчаються в різних університетах Рима. Як інформує видання, УГКЦ в Італії має добре розвинену структуру, з благословення владики Діонісія Ляховича, Апостольського візитатора для українців греко-католиків Італії та Іспанії, українською мовою видається двомісячне видання «До Світла», діє офіційний сайт та інші електронні видання.

 

Джерело: www.ukr-parafia-roma.it